Dr. Excel este Centru de Testare Acreditat ECDL

Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai raspandit standard de certificare a abilitatilor de utilizare a computerului, recunoscut la nivel international.
Permisul ECDL este folosit ºi recunoscut in 150 de tari de catre companii de renume, in administratie sau de institutii de invatamant de prestigiu. in afara Europei, programul este denumit International Computer Driving Licence (ICDL).

Valabilitatea Permisului ECDL

Permisul ECDL obtinut in Romania este valabil in oricare tara din lume in care este recunoscut standardul ECDL/ICDL.
Permisul ECDL nu are limita de valabilitate in timp, competentele digitale fiind certificate pe viata, in conformitate cu programele analitice aferente fiecarui modul, aflate in vigoare la momentul sustinerii examinarii.

Cui se adreseaza certificarile ECDL?

Tinerii, elevii, studentii, functionarii publici sau angajatii in companii iși pot dovedi abilitatile IT prin intermediul certificarilor ECDL.
Nu exista limita de varsta pentru inscrierea in programul de certificare ECDL.

Avantaje ECDL

Un CV este 100% complet cu ECDL
Permisul ECDL deschide noi oportunitati pentru a obtine un loc de munca mai bun, imbunatateste perspectivele de promovare in cariera și scade probabilitatea de a pierde o oferta de serviciu.
ECDL deschide noi oportunitati pentru a obtine o bursa in strainatate.
Competentele digitale dovedite cu ECDL pot fi o cerinta pentru accesarea programelor de studii liceale sau universitare din alte tari.
Studentii iși pot echivala diverse cursuri de informatica sau birotica cu Permisul ECDL la anumite universitati.

Elevii care detin Permisul ECDL PROFIL BAC iși pot echivala proba de Competente digitale din cadrul Examenului de Bacalaureat National. Nivelul de competenta digitala pe diploma de Bacalaureat va fi:
– “utilizator avansat”, pentru candidatii care au obtinut Permisul ECDL PROFIL START BAC
– “utilizator experimentat”, pentru candidatii care au obtinut Permisul ECDL PROFIL BAC

Programa pentru obtinerea Permisului ECDL PROFIL BAC corespunde materiei pe care elevii de liceu o parcurg in cadrul orelor de TIC din programa școlara pentru clasele a IX-a și a X-a. Astfel, liceenii pot sa se pregateasca chiar in cadrul orelor de la școala pentru obtinerea unei certificari cu recunoaștere internationala.

Cadrele didactice din invatamantul preuniversitar care detin Permisul ECDL pot beneficia de credite profesionale transferabile.

Testare: online, cu afisarea rezultatelor in timp real
Aplicatii: Windows 7 / 8; MS Office 2007/2010/2013/2016
Simulari disponibile: online

Profilul ECDL

Profilul ECDL al candidatului incepe sa se creeze inca de la promovarea cu succes a unui singur modul ECDL.
Fiecare modul ECDL poate fi combinat cu alte module astfel incat sa satisfaca cerintele personale sau profesionale ale candidatului.
Profilul ECDL nu expira ºi poate fi dezvoltat continuu pe intreg parcursul vietii.
Candidatul iºi poate dezvolta permanent Profilul ECDL, obtinand noi certificari ECDL.

 

Programele analitice ECDL aferente fiecarui tip de certificare ECDL sunt disponibile pe www.ecdl.ro .

ECDL PROFIL
Pentru a tine pasul atat cu cererea proprie candidatului de a se certifica pe competente ºi arii de cunoºtinte specifice, cat ºi cu schimbarea generala in ceea ce priveºte modalitatea in care acum sunt dobandite aptitudini și competente de-a lungul intregii vieti, a fost creata Certificarea ECDL PROFIL.

ECDL PROFIL reprezinta un modul sau o grupare specifica de module, combinate in acord cu nevoile individuale. in cadrul fiecarui ECDL PROFIL, fiecare modul este considerat a fi o unitate de certificare de sine statatoare.
Permisul ECDL PROFIL se poate obtine in urma promovarii oricarui modul sau a mai multor module ECDL combinate in functie de profilul de certificare necesar candidatului.

ECDL START este o certificare constituita din 4 module separate, ce acopera competentele și ariile de cunoaºtere IT cheie: Utilizarea computerului, Instrumente online, Editare de text, Calcul tabelar.

ECDL STANDARD este certificarea careia ii corespund 7 module ECDL ºi care se constituie din cele patru module ECDL Start plus trei module aditionale la alegere, astfel incat sa se dezvolte și sa se certifice competenta digitala.
Cele 3 module aditionale pot fi alese dintre urmatoarele module ECDL Intermediar:
Prezentari, Baze de date, IT Security, Web Editing, Image Editing, 2D CAD*.
*AutoCAD/ AutoCAD LT/Solid Edge; Testare: manuala; Simulari disponibile: manual

ECDL AVANSAT ofera cunostintele necesare certificarii la un nivel superior in utilizarea unor aplicatii specifice pe modulele: Editare de text Avansat, Calcul tabelar Avansat, Baze de date Avansat, Prezentari Avansat.

Cate un permis ECDL AVANSAT se obtine dupa promovarea fiecarui modul ECDL Avansat.
ECDL EXPERT se obtine prin promovarea și certificarea oricaror 3 module ECDL Avansat.

ECDL PROFIL DIDACTIC se adreseaza cadrelor didactice care, detinand acest permis, doresc sa beneficieze de oportunitatea obtinerii unui numar de credite profesionale transferabile. Permisul ECDL PROFIL DIDACTIC se obtine in urma promovarii a
6 module fixe obligatorii: Utilizarea computerului, Instrumente online, Editare de text, Calcul tabelar, Baze de date, Prezentari.

ECDL PROFIL FIN este recomandat de Institutul Bancar Roman, sub egida Asociatiei Romane a Bancilor ºi Bancii Nationale a Romaniei ºi a fost dezvoltat prin gruparea specifica a modulelor ECDL, combinate in acord cu nevoile individuale de lucru in domeniul financiar-bancar, in doua variante:
Profil ECDL FIN STANDARD: Instrumente Online, Editare text, Calcul tabelar ºi Prezentari.
Profil ECDL FIN PROFESIONAL: Editare text, Calcul tabelar Avansat, Prezentari și IT Security.

Modulul ECDL 3D Printing – endorsed by ECDL Foundation – este dezvoltat de ECDL ROMANIA și se adreseaza tuturor persoanelor care doresc sa dobandeasca cunoștinte de baza in domeniul tehnologiilor de imprimare 3D și sa iși certifice competentele de imprimare 3D la standard international.
Modulul se adreseaza de asemenea și persoanelor care lucreaza in acest domeniu și care doresc sa iși certifice competentele de imprimare 3D existente.

Profilul ECDL pentru BAC
Certificarile ECDL PROFIL START BAC și ECDL PROFIL BAC se adreseaza elevilor care, pe langa dezvoltarea portofoliului personal, doresc sa echivaleze proba de competente digitale din cadrul Bacalaureatului.
Permisele ECDL PROFIL BAC au aceeași recunoaștere internationala și valabilitate nelimitata ca oricare alt tip de certificare ECDL.

Permisul ECDL PROFIL START BAC se obtine in urma promovarii a 4 module fixe obligatorii:
Utilizarea computerului, Instrumente online, Editare de text, Calcul tabelar.

Permisul ECDL PROFIL BAC se obtine in urma promovarii a 6 module fixe obligatorii:
Utilizarea computerului, Instrumente online, Editare de text, Calcul tabelar, Baze de date, Prezentari.

Testare: online, cu afiºarea rezultatelor in timp real
Aplicatii: Windows 7 / 8; MS Office 2007/2010/2013/2016
Simulari disponibile: online

Cum se echivaleaza proba de Competente digitale la Bacalaureat

Nivelul de competenta digitala pe diploma de Bacalaureat va fi:
“utilizator avansat”, pentru candidatii care au obtinut Permisul ECDL PROFIL START BAC
“utilizator experimentat”, pentru candidatii care au obtinut Permisul ECDL PROFIL BAC

Inscrierea ECDL
Va puteti inscrie in programul ECDL in orice moment pe www.ecdl.ro prin completarea Formularului de inregistrare și achizitionand apoi o Serie unica de inscriere ECDL.

Durata obtinerii certificarii ECDL
Perioada de obtinere a unei certificari ECDL depinde de tipul de certificare ales, de nivelul de competenta al fiecarui candidat și de nevoia de a urma sau nu cursuri in vederea sustinerii acestor examene.

Candidatii nu au obligatia de a urma un curs de pregatire inainte de a se inscrie in programul de certificare ECDL și de a sustine examenele.
Pentru pregatire, solicitati simulari ECDL catre Centrul de Testare ECDL la care v-ati inscris.</pstyle=”color:>

Certificarea ECDL

Dupa promovarea tuturor examenelor aferente tipului de certificare ECDL ales, candidatul solicita Permisul ECDL corespunzator catre centrul de testare ECDL unde a finalizat examenele. Permisul ECDL este valabil pe o perioada nedeterminata.

Autenticitatea unui Permis ECDL se poate verifica contactand direct ECDL ROMANIA la adresa office@ecdl.ro sau prin accesarea Profilului ECDL Online.

Alegeti certificarea ECDL de care aveti nevoie și intrati in programul international de certificare a competentelor digitale!

Meniu Dr. Excel